Dwarsfluitles

Ik geef dwarsfluitles aan kinderen vanaf acht jaar oud. Past een grote fluit nog niet dan kunnen we gebruik maken van een fluit met een kromme kop, zodat je hem wat gemakkelijker kunt bespelen. Tijdens de dwarsfluitles wordt spelenderwijs aandacht besteed aan alle facetten van het dwarsfluitspel. Het plezier in het musiceren staat voorop.

De dwarsfluit is een veelzijdig instrument. Het is zowel een solo als een samenspeel instrument. Al vrij snel kun je meespelen met piano of andere instrumenten. Veel combinaties zijn mogelijk. Ik ga samen met je op zoek naar een leuke samenspeelmogelijkheid, en organiseer ook samenspel met verschillende leerlingen. Ik vind dit erg belangrijk omdat ik zelf van jongs af aan heb ervaren hoe leuk en leerzaam het is om in muziekschoolorkesten, jeugdorkesten en internationale studentenorkesten te spelen.

Je hebt als fluitist een hele belangrijke rol in het orkest. Daar waar de contrabas als onderste laag, het fundament van een orkest vormt, is de fluit het bovenste randje. Het samenspel geeft plezier, verbetering van je techniek en inzicht in de muziek, maar ook los van alle muzikale aspecten is het heel gezellig en een leuke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Dwarsfluitles is niet alleen leuk maar ook ontzettend leerzaam, want door dwarsfluitles ontwikkel je motivatie en doorzettingsvermogen. Voor de jongere leerlingen is het heel leerzaam en leuk als hun ouders thuis een handje helpen door af en toe bij het oefenen te gaan zitten en mee te luisteren. Je hoeft hier geen muzikant voor te zijn.

Uiteraard geef ik ook les aan gevorderde fluitisten en leerlingen die willen gaan voorspelen voor een conservatoriumopleiding of jong talenten klas.

Dwarsfluit huren/kopen:
Voor elke leeftijd is er een passende dwarsfluit te vinden. Voor de jongere kinderen tot ongeveer acht jaar oud gebruiken we kleine Yamaha fluitjes, daarna een verzilverde fluit met eventueel een kromme kop. Bij het huren of kopen van een dwarsfluit kan ik de leerlingen adviseren of bemiddelen in het voorzien van een instrument.

Tarieven:

Proefles: 20,- voor 30 minuten
Individuele lessen:

  • leskaart 10 lessen a 30 min Euro 250,-
  • leskaart 10 lessen a 45 min Euro 300,-

Lesplaatsen:
Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, NW Veluwe.

Wil je meer weten? Bel me op 06 – 290 27 561, stuur me een e-mail of vul hier het contactformulier in: