Bio

Servaas Jessen

Servaas Jessen (1990) is geboren te Amersfoort.

Op de muziekschool “Scholen in de Kunst”studeerde hij vanaf zesjarige leeftijd dwarsfluit volgens de Suzukimethode bij Caroline Tuijtel en piano bij Hans van Ham. In 2002 behaalde Servaas de 1ste prijs op het Nationaal Fluitconcours. In 2004 was hij finalist  in de Nationale finale bij Stichting Jong muziektalent.

Hij vervolgde zijn fluitstudie aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag in de jong talenten klas en daarna via de Academie Muzikaal Talent (2008 / 2010) o.l.v Erica Waardenburg. Vanaf 2009 studeerde Servaas fluit aan het conservatorium te Amsterdam bij Harry Starreveld.

Op 12 jarige leeftijd is Servaas begonnen met zijn contrabas studie bij Peter Stotijn. In januari 2008 en 2009 was hij finalist voor contrabas bij het Prinses Christinaconcours. In deze periode gaf hij concerten voor het Prinses Christinaconcours en was hij actief met fluit en contrabas in het educatieprogramma Classic Express. Het Prinses Christinaconcours stelde hem in de gelegenheid om masterclasses te volgen bij Jeff Bradetich, Duncan McTier en Dominic Seldes.

Tijdens zijn bachelor studie aan het conservatorium te Amsterdam heeft hij orkestervaring opgedaan bij verschillende jeugdorkesten, zoals het Nationaal Jeugdorkest, European Union Youth Orchestra en het Schleswig Holstein Musik Festival. Sinds 2014 is Servaas werkzaam als vast lid bij Amsterdam Sinfonietta. 

Vanaf 2010 is hij betrokken bij het educatie programma “Kleuter Sinfonietta” van Amsterdam  Sinfonietta. Servaas remplaceert regelmatig bij het Rotterdams Philharmonisch orkest, het Koninklijk Concertgebouw orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Nederlands Philharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest en Philharmonie Zuidnederland. Naast zijn orkestwerkzaamheden studeert Servaas momenteel bij Esko Laine aan de Hochschule Fur Musik “Hanns Eisler” te Berlijn voor zijn Master Contrabas.

Hij vervolgde zijn contrabas studie vanaf 2008 aan het conservatorium te Amsterdam en in zijn derde jaar kreeg hij de mogelijkheid om een jaar via een Erasmusbeurs te studeren bij Bozo Paradzik aan de Hochschule fur Musik te Luzern te Zwitserland. In zijn laatste Studiejaar is hij geselecteerd om deel te nemen aan de Orkestacademie van het Koninklijk Concertgebouworkest. Servaas is in 2014  Cum Laude afgestudeerd aan het conservatorium te Amsterdam bij Peter Stotijn.

U kunt ook mijn CV downloaden.

Servaas Jessen