Contrabasles

contrabasles

Ik geef contrabasles aan kinderen vanaf acht jaar oud. De grootte van de contrabas wordt uiteraard aangepast aan de leeftijd en de lengte van de leerling. Tijdens de lessen wordt spelenderwijs aandacht besteed aan alle facetten van het contrabasspel. Het plezier in het musiceren staat voorop.

De contrabas is bij uitstek een begeleidingsinstrument. Al vrij snel kun je meespelen in verschillende kamermuziek bezetting of in een symfonie orkest

Ik ga samen met je op zoek naar een leuke samenspeelmogelijkheid, en organiseer ook samenspel met verschillende leerlingen. Ik vind dit erg belangrijk omdat ik zelf van jongs af aan heb ervaren hoe leuk en leerzaam het is om in muziekschoolorkesten, jeugdorkesten en internationale studentenorkesten te spelen. Het samenspel geeft plezier, verbetering van je techniek en inzicht in de muziek, maar ook los van alle muzikale aspecten is het heel gezellig en een leuke gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen.
contrabasles3
contrabalsles4

Contrabasles is niet alleen leuk maar ook ontzettend leerzaam, want door contrabasles les ontwikkel je motivatie en doorzettingsvermogen. Voor de jongere leerlingen is het heel leerzaam en leuk als hun ouders thuis een handje helpen door af en toe bij het oefenen te gaan zitten en mee te luisteren. Je hoeft hier geen muzikant voor te zijn.

Uiteraard geef ik ook les aan gevorderde bassisten en leerlingen die willen gaan voorspelen voor een conservatoriumopleiding of jong talenten klas. Naast het lesgeven heb ik veel ervaring in het orkestspel en kan ik je goed begeleiden in je ambities, of die nu hobbymatig of professioneel zijn.

Speelmanieren:

Je kunt de contrabas op verschillende manieren bespelen. Als eerst kan je kiezen om staand of zittend te spelen. Ik kan je adviseren in wat voor jou de juiste speelwijze is. Ik heb het op beide manieren geleerd dus ik kan je goed begeleiden in beide speelwijzen. Daarnaast heb je twee verschillende manieren van het hanteren van de strijkstok. We hebben de “Franse” speelmanier en  de “Duitse” speelmanier. De Franse speelmanier oftewel bovenhands houd je op de zelfde manier vast als een cello en vioolstok (zie foto) en de Duitse manier houd je onderhands vast ( foto bij). Ik heb mijn Bachelor studie met de Franse stok gespeeld en ben toen Duitse stok gaan spelen omdat ik mijn master ben gaan doen in Berlijn. Hierin kan ik de leerling goed adviseren.

Franse streek
Franse streek
Duitse streek
Duitse streek

Tarieven:

Proefles: 20,- voor 30 minuten
Individuele lessen:

  • 30min les: €22,50
  • 45min les: €37,50
  • 60min les: €45,-

Lesplaatsen:
Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, NW Veluwe.

Contrabas huren/kopen:
Voor elke leeftijd is er een passende contrabas te vinden. Bij het huren of kopen van een contrabas kan ik de leerling adviseren of bemiddelen in het voorzien van een instrument.

Maten contrabas:

  • 8 jaar: 1/8 contrabas
  • 10 jaar: 1/4 contrabas
  • volwassen: 3/4 contrabas

Wil je meer weten? Bel me op 06 – 290 27 561, stuur me een e-mail of vul hier het contactformulier in: